06-30-5637-537

Optimum Fogászat

Optimum Fogászat

A helyes fogmosás

2015. augusztus 25. - optimumfogaszat

Sokan azt hisszük, hogy tudjuk hogyan kell helyesen fogat mosni. De vajon tényleg?

Fontos, hogy rendszeresen és a megfelelő technikával mossunk fogat, mert csak így lehet eltávolítani a dentális plakkot, amely a fogakon és a fogak között lerakódó ragacsos, vékony baktériumokat tartalmazó réteg és felelős a fogszuvasodás kialakulásáért, a fogínyvérzésért, a fogakat rögzítő csontok károsodásáért, sőt a fogak kihullásáért is.

 Akár hagyományos, akár elektromos fogkefét használ, a megfelelően hatékony fogmosásnak minimum két percig kell tartania. Természetesen fogat mosni sokféleképpen lehet. A legmegfelelőbb mégis az lenne, ha ötleteket, javaslatokat kérne fogorvosától!

Hagyományos fogkefével

A külső fogfelszín mosásához tartsa a fogkefét 45 fokos szögben az ínyszélhez képest! Mossa a fogait és ínyét apró körkörös és fentről-lefelé irányuló mozdulatokat végezve! Az elölről-hátrafelé történő maszatolás helytelen, hisz a lepedéket egyik fogról a másikra kenegeti vele, így lepedék eltávolításról még közelről sem beszélhetünk. Hasonló mozdulatokkal mossa meg a rágófelszínt és a fogak belső felületét! Ne felejtse ki az ínyszél vonalát, és győződjön meg, hogy a fogak hátsó felét is eléri! Mossa meg a nyelvét is - segít frissen tartani a leheletét!

Elektromos fogkefével

Elektromos fogkefékkel a megfelelő tisztaság egyszerűbben érhető el, mint a hagyományos, kézi fogkefékkel. Vezesse fogkeféjét lassan, egyik fogról a másikra, kövesse az ínyszél görbületét és a fogak körvonalát. Ne felejtsen ki egyetlen területet sem, a fogak belső- és rágófelületét, valamint hátsó oldalát sem! Ne nyomja rá túlságosan a fejét, hagyja, hogy a fogkefe dolgozzon Ön helyett!

Dr. Mayer Csaba

http://www.fogaszat-pest.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://fogaszat-pest.blog.hu/api/trackback/id/tr167733336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása